2 juni 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr stevige schelpdieren
  • 200 gr chorizo in blokjes
  • 100 gr varkensvlees
  • 2 grote uien
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 100 ml witte wijn
  • 1 a 2 el citroensap
  • 2 el hete pepersaus (of sambal)
  • 1 el bieslook
  • 1 laurierblaadje
  • 3 el verse peterselie
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Variatietips

  1. Ook lekker met garnalen.
  2. Serveren met brood, rijst en salade.

Bereiding

Stap 1
Doe de olijfolie in de pan. Braad hierin het varkensvlees op hoog vuur aan.

Stap 2
Draai het gas lager en fruit de ui, knoflook en de paprika tot de ui glazig ziet.

Stap 3
Doe dan de chorizo erbij, even meebakken. Voeg dan de tomaten blokjes, tomatenpuree, de wijn, citroensap, pepersaus, bieslook, zout en peper naar smaak toe. Op hoog vuur wat laten inkoken.

Stap 4
Voeg dan de schelpdieren toe. 2min laten meekoken. Garneren met peterselie.

Variatietips

  1. Ook lekker met garnalen.
  2. Serveren met brood, rijst en salade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kippenbouten met witte bonen

    2

    75 minuten

  • Courgette uit de oven

    2

    45 minuten

  • Gepofte aardappelen met prei

    2

    65 minuten

  • Hete kip van Denise

    4

    30 minuten