6 november 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 8 varkens worstjes
  • 4 plakken bacon
  • 30 gr boter
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 middelgrote aardappelen in schijfjes
  • 0.25 el gedroogde salie (mag ook vers)
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 el verse peterselie
  • peper

Variatietips

  1. Lekker biertje erbij.

Bereiding

Stap 1
Oven voorverwarmen op 180 gr.

Stap 2
Worstjes in een pan ongeveer 7 min laten koken. Daarna goed afdrogen en laten afkoelen.

Stap 3
Bacon in reepjes snijden en ongeveer 1min laten bakken, voeg uien en knoflook toe en bak goudgeel.

Stap 4
Haal de bacon, uien en knoflook uit de pan en bak de worstjes erin goudgeel en haal ze daarna uit de pan.

Stap 5
Verdeel de aardappelschijfjes in de oven schaal en bedek met de bacon, uien en knoflook.

Stap 6
Met peper en salie bestrooien en kippenbouillon erover schenken. Worstjes erover heen en dan afgedekt in de over voor ongeveer 60 min. garneren met verse peterselie.

Variatietips

  1. Lekker biertje erbij.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pasta met Italiaanse kaassaus en broccoli

    2

    30 minuten

  • Pladijs met doperwtjesmousse

    4

    30 minuten

  • Aardappelpuree met braadworstjes

    2

    60 minuten

  • Gekarameliseerde witlof

    2

    15 minuten