Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 4 plakken ham a 100 gram
  • 3 bosjes bieslook
  • 4 tenen knoflook
  • zout
  • peper
  • 375 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 gr geraspte kaas
  • boter, olie of bakpapier

Bereiding


Stap 1
Schil de aardappelen, was ze en rasp ze met een grove rasp in een kom. Verwarm de oven voor op 180 �C . Snijdt de gewassen en droog geschudde bieslook in smalle ringentjes. Doe de ham en de bieslook bij de aardappelen en voeg de knoflook geperst toe. Schep dit alles met een klein beetje zout en wat peper door elkaar. Doe het mengsel in een ingevette of met bakpapier bedekte ovenschaal. Roer de eieren los met de melk en de geraspte kaas en giet dit mengsel over de aardappelen. Ongeveer 45 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Zodra het geheel een goudkleurig kleurtje heeft is het klaar.

Variatietips

  1. De Bieslook ovenschotel is een basisschotel, je kunt combineren met dingen die je zelf lekker vindt, zoals stukjes paprika, tomaten, champignons, uien enz
  2. De schouderham kan ook door casselerrib worden vervangen
  3. Als je geen tijd hebt om aardappels te raspen kan je ook r�sti kopen
‹ Terug