18 december 2005
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • zout en peper
  • 1 gr ui (saus)
  • 2 wortels (saus)
  • 1 rode paprika (saus)
  • 1 kleine prei (saus)
  • 1 tl gemberpoeder (saus)
  • 1 zakje saus voor foe yong hai (conimex) (saus)
  • 1 klein blikje ananasstukjes (saus)
  • 1 glas water (saus)
  • 300 - 400 gr spaghetti
  • 3 el ketjap (voor gehakt)

Variatietips

  1. Gebruik andere groenten die je zelf lekker vindt!

Bereiding

Stap 1
Kneed het gehakt met de ketjap, fijngeperste knoflook, gember, zout en peper.

Stap 2
Maak er kleine balletjes van en bak deze in heel weinig olie of boter. Bak ze ongeveer 5 minuutjes tot ze gaar zijn. Haal dan de balletjes uit de pan/wok.

Stap 3
Doe weer een klein beetje boter of olie erin en gooi de gesneden groenten erin (de ui niet te klein snijden). Eventjes roerbakken en dan de gember toevoegen.

Stap 4
Ondertussen de spaghetti koken zoals je gewend bent.

Stap 5
Doe bij de groenten als ze een beetje gebakken zijn het blikje ananasstukjes en het sap er ook bij doen. Goed mengen en even doorwarmen.

Stap 6
Zakje sausmix erbij doen en goed mengen. Dan een glas water erbij en alles goed mengen. Dit aan de kook brengen en dan de gehaktballetjes toevoegen.

Stap 7
Saus in laten dikken en serveren met spaghetti en salade.

Variatietips

  1. Gebruik andere groenten die je zelf lekker vindt!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten