6 juli 2005
4 personen
30

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • peterselie
  • bieslook
  • ui
  • paprika
  • zout
  • 100 a 150 gr kleine spekblokjes
  • olie
  • ei
  • paneermeel

Bereiding

Stap 1
Meng het gehakt met ei, paneermeel, peterselie, ui, bieslook, paprikablokjes, spekblokjes.

Stap 2
Maak van het gehakt rolletjes van 120 gram.

Stap 3
Maak dubbele velletjes aluminiumfolie ter grootte van een A-4tje. Plaats hier het gehaktrolletje op, overgiet met olijfolie of boter en vouw de folie dicht.

Stap 4
Leg het pakje op de barbecue, maar niet op het heetste gedeelte.

Stap 5
Na 20 minuten maakt u het pakje voorzichtig open, vang het sap op. Leg het gehakt nog even op het rooster voor een bruin kleurtje.

Stap 6
Het vocht gebruikt u om zo over het gehakt te gieten als het aan plakjes gesneden is.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Keftaballetjes in tomatensaus

    4

    70 minuten

  • Koude terrine van rauwe groentjes en pasta

    4

    20 minuten

  • Lamsvleesschotel met prei en kievitsboontjes

    4

    120 minuten

  • Spruitjes met kaasblokjes en spek

    4

    25 minuten