Ingrediënten

  • 800 gr kabeljauwfilet
  • 2 dl witte droge wijn
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 70 gr tomatenpuree
  • 8 aardappelen
  • 1 tenen knoflook
  • 10 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 0.5 dl water
  • 100 gr geraspte kaas
  • 5 gr suiker
  • 1 takje tijm
  • peper
  • zout

Bereiding


Stap 1
De kabeljauwfilet spoelen, droogdeppen en in dobbelsteentjes snijden. De blokjes besprenkelen met citroensap. De ui en het knoflookteentje pellen. De ui in ringen snijden en de knoflook hakken. De aardappelen schillen en in plakjes van 3 mm dik snijden. De paprika's in reepjes snijden. Een vuurvaste schaal instrijken met boter en op de bodem uiringen en knoflook schikken. Daarbovenop komen de plakjes aardappel, vervolgens de visblokjes en de paprikareepjes. Tussen elke laag wat peper en zout en gemalen kaas strooien. In een kommetje een mengsel maken van de tomatenpuree, de olijfolie, peper, zout, het verkruimelde tijmtakje, de kristalsuiker en het water. Dit mengsel over de visschotel gieten en afwerken met de rest van de gemalen kaas. Voorzichtig de witte wijn langs de rand in de schaal gieten. Bovenop de bereiding nog enkele visblokjes schikken en afdekken met aluminiumfolie. De schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen. Na 30 minuten de folie weghalen en 15 minuten verder laten gratineren. Serveren in de ovenschaal.

‹ Terug