13 februari 2009
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • varkensvlees
  • prei, in ringetjes
  • wortel, in reepjes
  • champignons, in plakjes
  • courgette, in plakjes
  • rode paprika, in reepjes
  • teen knoflook, geperst
  • flinke scheut ketjap
  • el sambal
  • flesje zoet-zure woksaus *
  • rijst of bami
  • olie

Variatietips

  1. * Ik ben normaliter geen fan van sausjes uit een potje, maar woksauzen geven net even dat beetje extra aan je gerecht.

Bereiding

Stap 1
Bereid de rijst of bami zoals je gewend bent.

Stap 2
Snijd het vlees in hele dunne reepjes of plakjes.

Stap 3
Verhit in een wokpan een scheut olie en laat goed heet worden.

Stap 4
Bak het vlees en de groenten op hoog vuur knapperig.

Stap 5
Voeg de knoflook, de ketjap, de sambal en de saus toe.

Stap 6
Even goed mengen en klaar!

Variatietips

  1. * Ik ben normaliter geen fan van sausjes uit een potje, maar woksauzen geven net even dat beetje extra aan je gerecht.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gado Gado

    4

    30 minuten

  • Hartige taart met gehakt en paprika

    4

    45 minuten

  • Blanquette met varkens/kalfsvlees

    4

    50 minuten

  • Witlofbootje met kabeljauw en garnaaltjes en tapenade

    1

    10 minuten