7 september 2009
2 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 2 witlof
  • 4 plakjes kaas
  • 4 plakjes ham
  • 1 dl culinair
  • 1 dl kruidenbouillon*
  • zwarte peper
  • zout

Variatietips

  1. Lekker met aardappelpuree.
  2. Altijd handig om een potje kruidenbouillon in huis te hebben, beetje water koken en tl bouillon en je hebt 1 dl.
  3. Lekker met witvis uit braadzak en rostirondjes uit de oven.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2
Was de stronkjes witlof en snij door midden in de lengte.

Stap 3
Leg ze in een pan met water en even de kook er over (max 8 minuutjes koken).

Stap 4
Snij nu het harde stukje van de halve witlof en wikkel in een plakje kaas en dan ham.

Stap 5
Leg alle stronkjes in een ingevette ovenschaal.

Stap 6
Meng de room en de kruidenbouillon en maak op smaak met peper en zout.

Stap 7
Schenk dit over de witlofpakketjes.

Stap 8
In de oven ongeveer 45 minuten bakken en lichtbruin laten worden. Tussentijds het sausje over de witlof scheppen.

Stap 9
Serveer in schaal of op borden.

Variatietips

  1. Lekker met aardappelpuree.
  2. Altijd handig om een potje kruidenbouillon in huis te hebben, beetje water koken en tl bouillon en je hebt 1 dl.
  3. Lekker met witvis uit braadzak en rostirondjes uit de oven.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Turkse sla

    4

    10 minuten

  • Kipnuggets 2

    2

    30 minuten

  • Gevulde courgette

    2

    30 minuten

  • Witloofsoep

    4

    45 minuten