• 31 maart 2005
  • 4 personen
  • 25 minuten

Ingrediënten

  • zout
  • 250 gr broccoli, in roosjes
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 2 wortels, in stukjes
  • 150 gr bonen, in stukjes
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 1 el tarwebloem
  • 2 dl melk
  • 5 el groentebouillon
  • 100 gr geraspte kaas
  • peper

Bereiding


Stap 1
De oven voorverwarmen op 200 graden, in hete lucht oven 180 graden. In een grote pan 2 liter water met zout aan de kook brengen. De groenten in ongeveer 10-15 minuten beetgaar koken en in een vergiet goed laten uitlekken. De groenten in een ingevette ovenschaal doen.

Stap 2
Voor de saus de olie in de pan verhitten, de bloem toevoegen en 1 minuut onder voortdurend roeren laten koken.

Stap 3
Beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij gieten. Het geheel aan de kook brengen en al roerend 3 minuten laten koken.

Stap 4
De saus van het vuur halen en de helft van de kaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper.

Stap 5
De saus over de groenten gieten en zo verdelen dat alles bedekt is. De rest van de kaas erover strooien en ongeveer 10-15 minuten in de oven gratineren. Als je een oven met grillfunctie hebt dan kan je de laatste paar minuten de grill aanzetten voor een extra krokant laagje.

Variatietips

  1. Gebruik voor de saus in plaats van tarwebloem volkorenmeel. Volkorenmeel voorkomt klontjes.
  2. Varieer ook met andere groenten zoals peultjes, sugarsnap, erwten etc.
‹ Terug