Stamppot rode kool met cocktailworstjes
27 december 2007
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappels (kruimel), in stukken
  • 1 eierdooier
  • flinke scheut melk
  • peper
  • kaneel
  • pot rode kool met appels
  • cocktailworstjes

Variatietips

  1. Kook met de aardappel een grote zure groene appel mee.
  2. Vervang de cocktailworstjes voor een rookworst en kook deze met de aardappels mee.
  3. Om de rookworst warm te houden tijdens het stampen, in alluminiumfolie wikkelen.
  4. In plaats van de worstjes door de stamppot te scheppen kan je met de stamppot ook een egeltje maken en de worstjes als stekels gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Kook de aardappels tot dat ze gaar zijn in een te grote pan (is makkelijk voor het stampen).

Stap 2
Verwarm ondertussen ook de pot rode kool met appel op een zacht vuurtje, dit is namelijk zo klaar.

Stap 3
Zodra de aardappels gaar zijn, deze afgieten en dan maar stampen. Voeg tijdens het stampen de eierdooier toe en daarna de melk, totdat het een smeuïge puree wordt. Voeg vervolgens de verwarmde rode kool met appel toe en ga door met stampen.

Stap 4
Maak de stamppot rode kool met appel op smaak met peper, zout en een klein beetje kaneel. En schep voorzichtig als laatst de verwarmde cocktailworstjes door de stamppot. Meteen serveren op een verwarm bord.

Variatietips

  1. Kook met de aardappel een grote zure groene appel mee.
  2. Vervang de cocktailworstjes voor een rookworst en kook deze met de aardappels mee.
  3. Om de rookworst warm te houden tijdens het stampen, in alluminiumfolie wikkelen.
  4. In plaats van de worstjes door de stamppot te scheppen kan je met de stamppot ook een egeltje maken en de worstjes als stekels gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten