
Ingrediënten
- 6 aardappels (kruimel), in stukken
- 1 eierdooier
- flinke scheut melk
- peper
- kaneel
- pot rode kool met appels
- cocktailworstjes
Bereiding
Stap 1
Kook de aardappels tot dat ze gaar zijn in een te grote pan (is makkelijk voor het stampen).
Stap 2
Verwarm ondertussen ook de pot rode kool met appel op een zacht vuurtje, dit is namelijk zo klaar.
Stap 3
Zodra de aardappels gaar zijn, deze afgieten en dan maar stampen. Voeg tijdens het stampen de eierdooier toe en daarna de melk, totdat het een smeuïge puree wordt.
Stap 4
Voeg vervolgens de verwarmde rode kool met appel toe en ga door met stampen.
Stap 5
Maak de stamppot rode kool met appel op smaak met peper, zout en een klein beetje kaneel. Meteen serveren op een verwarm bord.
Variatietips
- Kook met de aardappel een grote zure groene appel mee.
- Vervang de cocktailworstjes voor een rookworst en kook deze met de aardappels mee.
- Om de rookworst warm te houden tijdens het stampen, in alluminiumfolie wikkelen.