• 12 februari 2006
  • 5 personen
  • 90 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg witlof
  • 300 gr ham in plakken
  • 300 gr kaas in plakken
  • zout
  • peper
  • paneermeel
  • bakboter
  • zakje geraspte kaas
  • bakboter voor invetten

Bereiding


Stap 1
Oven op 200 graden eerst voor verwarmen.

Stap 2
Ovenschaal in smeren met bakboter.

Stap 3
Was en snijd de achter stukjes van de lof er af. Snijdt de lof door de lengte door. Kook ze bijna gaar. Giet ze daarna af.

Stap 4
Rol de de door lengte gesneden lof in met met ham en kaas. Strooi er een beet je zout en peper over heen. Leg ze in de oven schalen en doe er een stukje boter in en geraspte kaas over

Stap 5
En laat het ongeveer 45 minuten in de oven staan tot de kaas is gesmolten.

Variatietips

  1. Je kan beter iets meer ham en kaas plakjes kopen, want je kan het altijd nog op je boterham doen. Je hebt namelijk net zoveel ham en kaasplakjes nodig al stukken lof.
  2. Je kan ook de lof in stukken snijden dan in de schaal eerst kaas dan lof dan ham. En dit herhalen en eindigen met ham en kaas. Stukje boter er bij en dan in de oven.
  3. Dit is lekker eten met aardappel pure of gebakken aard appelen.
‹ Terug