Ingrediënten

  • 1 stuks kippendij in dunne plakjes gesneden
  • 1 stuks prei in stukjes
  • 100 gr champignons in plakjes
  • 60 gr boter
  • 6 eieren
  • 2 el soja
  • peper
  • 4 dl bouillon
  • 4 el (pikante) tomatenketchup
  • 1 el azijn of citroensap
  • 3 el aardappelmeel
  • suiker
  • 4 el sweet chilisaus

Bereiding


Stap 1
Breng de boullion aan de kook. Maak met de aardappelmeel en ketchup, chilisaus en azijn of citroensap een glad papje en bind daarmee de boullion. Dit even laten doorkoken. Voeg naar smaak peper, suiker en zout toe.

Stap 2
Verwarm de helft (30 gram) boter en bak de plakjes kippendij kort.

Stap 3
Fruit daarin de prei of ui en bak daarna de champignons mee.

Stap 4
Klop de eieren los met de soya en peper en roer er de stukjes kip door. Schep de gefruite prei of ui en champignons uit de pan en roer dit door de eieren.

Stap 5
Doe vervolgens de rest van de boter in de pan en laat deze smelten (zorg er voor dat de boter zowel de bodem als de rand van de pan bedekt). zet de pan op middelhoog vuur en doe het eiermengsel erin. laat de inhoud langzaam gaar worden en goudgeel kleuren aan de onderzijde (je kan dit controleren door af en toe de omelet iets op te tillen). vouw tenslotte de omelet dubbel wanneer de bovenkant bijna droog is.

Variatietips

  1. Vervang de kippendij door een blikje krab a 230 gram of garnalen.
  2. Serveer met witte rijst en / of babi pangang.
‹ Terug