Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 3 bolletjes gember
  • 1 pot kersen zonder pit
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 0.5 zakje kerriesaus
  • 1 tl sambal oelek
  • 3 tl kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 blikje croissantdeeg a 230 gram
  • 150 gr geraspte belegen kaas

Bereiding


Stap 1
Kip in stukjes snijden. Gember in stukjes snijden. Kersen in zeef uitlekken. Olie verhitten in koekenpan. Kip in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: kersen, creme fraiche, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes en gember. Knoflook er boven uitpersen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Lage ronde ovenschotel (ongeveer 22 cm) invetten. Croissantdeeg in driehoeken verdelen. Ovenschaal bekleden met deeg, punten van driehoeken naar midden laten wijzen. Kip-kersen mengsel over deeg verdelen. Met overhangend deeg bedekken. Kaas erover strooien. Op rooster in midden van de oven de schotel in ongeveer 20 minuten goudbruin bakken.

Variatietips

  1. Lekker met gemengde (griekse) salade.
‹ Terug