30 maart 2005
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet, in stukjes gesneden
  • 3 bolletjes gember, in stukjes gesneden
  • 1 pot kersen zonder pit, uitgelekt
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 0.5 zakje kerriesaus
  • 1 tl sambal oelek
  • 3 tl kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 blikje croissantdeeg a 230 gram
  • 150 gr geraspte belegen kaas

Variatietips

  1. Lekker met gemengde (griekse) salade.

Bereiding

Stap 1
Oven voorverwarmen op 200 graden. Lage ronde ovenschotel (ongeveer 22 cm) invetten. Olie verhitten in koekenpan. Kip in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe omscheppen.

Stap 2
Toevoegen: kersen, creme fraiche, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes en gember. Knoflook er boven uitpersen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten, tenzij je direct door gaat dan kan je het buiten de koelkast laten staan.

Stap 3
Croissantdeeg in driehoeken verdelen. Ovenschaal bekleden met deeg, punten van driehoeken naar midden laten wijzen.

Stap 4
Kip-kersen mengsel over deeg verdelen. Met overhangend deeg bedekken. Kaas erover strooien. Op rooster in midden van de oven de schotel in ongeveer 20 minuten goudbruin bakken.

Variatietips

  1. Lekker met gemengde (griekse) salade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kip-rijstpannetje

    4

    40 minuten

  • Gevulde kipfilet uit de oven

    2

    60 minuten

  • Marjoleinkip met groente

    4

    75 minuten

  • Kip smoor van tante Mary

    4

    30 minuten