31 maart 2005
4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet, in stukjes gesneden
  • 250 gr champignons, in plakjes gesneden
  • 6 el bloem
  • 250 ml koffiemelk
  • voor de saus:
  • 6 tl sambal
  • 6 tl paprikapoeder
  • 6 tl tomatenketchup
  • 12 el ketjap manis
  • 6 el bruine suiker
  • 250 ml water

Variatietips

  1. Je kunt dit gerecht serveren met rijst en kroepoek.

Bereiding

Stap 1
Braad de kipfilet een braadpan lichtbruin. Als de kipfilet gaar is, leg de kip apart in een bakje.

Stap 2
Bak je de gesneden uien en de champignons in hetzelfde vet als de kipfilet.

Stap 3
Vervolgens doe je het vlees er weer bij plus de bloem en de koffiemelk, de bloem moet (een paar minuutjes) garen zodat je een lekker dikke saus krijgt.

Stap 4
Om de saus van de Spaanse kip te maken moet je alle ingrediënten van de saus bij elkaar voegen, daarna doe je de saus bij het vlees en roer je het door en laat nog ongeveer 45 minuten stoven.

Variatietips

  1. Je kunt dit gerecht serveren met rijst en kroepoek.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kipnuggets 2

    2

    30 minuten

  • Kipwokschotel met peultjes banaan noten (recept van mijn vader)

    4

    30 minuten

  • Gebakken kipfilet met sinaasappel-tijm saus

    4

    40 minuten

  • Ayam Roedjak

    4

    20 minuten