10 maart 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 dubbele kipfilets
  • zout en peper
  • 100 gr boter
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 400 gr champignons
  • 3 el vermout, wit, droog
  • 20 citroenmelisseblaadjes, fijngesneden
  • 250 ml room

Variatietips

  1. Lekker met spaghetti of tagliatelle.
  2. Vervang de citroenmelisse door basilicum.

Bereiding

Stap 1
Snijd de kip in dunne reepjes en kruid ze met zout en peper. Smelt de helft van de boter in een koekenpan, voeg de kip toe en bak ze al roerend lekker bruin.

Stap 2
Haal het vlees uit de pan, leg op een bord en houd het warm.

Stap 3
Smelt de rest van de boter in het achter gebleven braadvet en voeg de champignons en het slalotje toe en roerbak voor ongeveer 5-10 min.

Stap 4
Voeg de vermout, room en citroenmelisse toe. Doe de kip weer in de saus en verwarm deze langzaam, niet laten koken. Breng op smaak met zout en peper.

Variatietips

  1. Lekker met spaghetti of tagliatelle.
  2. Vervang de citroenmelisse door basilicum.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten