19 juni 2005
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kip of kalkoen in reepjes
  • 6 el olijfolie
  • 5 tenen fijngesnipperde knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl koriander
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 2 laurierblaadjes
  • paar druppels tabasco
  • 2 grote uien
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 grote paprika's

Variatietips

  1. Maakt men meestal van lamsvlees of rundsvlees.
  2. Lekker met couscous, rijst of tussen pitabroodje met dikke snede kaas.
  3. Ik vind het ook lekker om koud te eten... maar smaken verschillen.

Bereiding

Stap 1
Vermeng 4 el olie met de knoflook, de oregano, koriander, rozemarijn, komijn, basilicum, zout, peper en laurier en tomatenpuree.

Stap 2
Giet het kruidenmengsel over het vlees. Goed omscheppen en 6 uur laten marineren.

Stap 3
Verhit de resterende olie in de wok. Laat het vlees dichtschroeien en al omscheppend bruin braden.

Stap 4
Voeg de ui en de fijn gesneden paprika toe en maak de gyros op smaak met tabasco.

Variatietips

  1. Maakt men meestal van lamsvlees of rundsvlees.
  2. Lekker met couscous, rijst of tussen pitabroodje met dikke snede kaas.
  3. Ik vind het ook lekker om koud te eten... maar smaken verschillen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Varkenshaasje met champignons en Leffe

    2

    60 minuten

  • Gegratineerde bloemkool

    4

    35 minuten

  • Boeuf straganoff

    2

    35 minuten

  • Tagliatelle carbonara

    2

    20 minuten