Ingrediënten
- 2 flinke kipfilets
- 250 gr sperziebonen
- 250 gr snijbonen
- 1 pakje kokosmelk
- 1 boemboe sajoerboontjes van conimex
- 3 strengen eiermie
- 2 a 3 el olie
- eventueel sambal
Bereiding
Stap 1
Zowel snij- als sperziebonen schoonmaken en even ong. 5 minuten voorkoken. Doe je dit niet, dan sta je 15 minuten te roerbakken en daar krijg ik een lamme arm van.
Stap 2
De grote pan vullen met water en aan de kook brengen voor de mie.
Stap 3
Intussen snijd je de kip in blokjes en die bak je (in wok of hapjespan) in de olie aan tot het net gaar is. Giet de boontjes af en roerbak deze 5 minuten bij de kip.
Stap 4
Als de boontjes goed gaar zijn, voeg je het pakje kokosmelk toe en roer je de boemboe langzaam door het gerecht en je laat het nog even sudderen (1-2 min).
Stap 5
Zodra het mie-water kookt, bereid je de mie volgens de beschrijving op het pak en voeg je de mie toe bij de kip en groenten. Laat de mie nog even verwarmen en dan is het klaar.
Stap 6
* ik breek de mie altijd in kleine stukjes voordat ik het ga koken. Het is heel moeilijk om de boel goed met elkaar te mengen als de mie nog lang is.
Stap 7
* ik bak met de kip altijd een flinke eetlepel sambal brandal mee. Doe dit alleen als je van pittig houdt want de boemboe van Conimex is al licht pittig.