9 maart 2006
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 400 a 500 gram kipfilet
  • 1 grote ui
  • boter
  • bloem
  • kippenbouillon
  • currypoeder
  • zout en peper
  • 1 groot blik kikkererwten
  • scheutje room
  • 250 gr sojascheuten
  • 75 a 100 gram erwtjes
  • rijst voor 2 personen

Bereiding

Stap 1
Stoof de ui in boter. Doe er bloem bij en leng aan met de kippenbouillon. Roer goed zodat er een mooie roux ontstaat. Doe er naar smaak currypoeder, zout en peper bij.

Stap 2
Laat het blik kikkererwten uitlekken en voeg ze bij de currysaus.

Stap 3
Bak de kippenblokjes en voeg ze ook bij de saus.

Stap 4
Roer er room onder en meng goed.

Stap 5
Kook ondertussen de rijst gaar.

Stap 6
Bak in een andere pan de sojascheuten en erwtjes.

Stap 7
Dien de kip-currysaus op samen met de rijst en sojascheuten of meng alles en laat afkoelen.

Stap 8
Dien deze maaltijdrijstsalade op met een frisse salademix.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Mie met gember en kip

    4

    25 minuten

  • Aardappelpuree met braadworstjes

    2

    60 minuten

  • Katenhaasjes van Eddy

    2

    25 minuten

  • Gebakken radijsjes met broodkorstjes

    4

    20 minuten