3 februari 2006
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr pasta
  • 1 broccoli
  • 250 gr garnalen of ham
  • 2 a 4 eetlepels boter
  • 30 gr bloem
  • 3 dl warme melk
  • nootmuskaat
  • beetje gedroogde tijm
  • 2 el witte wijnazijn
  • zout en peper
  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 60 gr geraspte parmezaan
  • 1 tl mosterd
  • 2 el zure room
  • 3 a 5 eetlepels room

Bereiding

Stap 1
Kook de pasta al dente.

Stap 2
Stoom of kook de roosjes broccoli beetgaar.

Stap 3
Giet alles af en hou warm.

Stap 4
Maak de Italiaanse kaassaus als volgt:

Stap 5
Smelt de boter in een pannetje en voeg er de bloem bij. Verwarm zachtjes tot het kruimelig wordt en doe er dan de warme melk bij. Laat dit 15 minuutjes koken. Voeg er wat gedroogde tijm bij, nootmuskaat, zout en peper. Roer er de room, geraspte mozzarella en Parmezaan, de mosterd en zure room door.

Stap 6
Roer de broccoli en ham of garnalen door de kaassaus en meng met de pasta.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Koude terrine van rauwe groentjes en pasta

    4

    20 minuten

  • Gegratineerde champignons

    6

    40 minuten

  • Gnocchi met Italiaanse tomatensaus

    2

    50 minuten

  • Couscous met kip in pittige tomatensaus

    3

    20 minuten