27 augustus 2006
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook, liefst verse
  • 250 gr witte druiven
  • 1 el tijm
  • 1 el verse rozemarijn
  • 1 scharrelmaiskip ca 1kg
  • 3 el milde olijfolie
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 20 gr gezouten roomboter

Variatietips

  1. Lekker met een salade en frites.

Bereiding

Stap 1
Pel de tenen knoflook en kneus ze licht.

Stap 2
Meng de druiven met de knoflook ,tijm en rozemarijn.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 225 gr.

Stap 4
Bestrooi de kip met peper en zout en vul de buik van de kip met het mengsel.

Stap 5
Doe er de in blokjes gesneden boter bij.

Stap 6
Leg de kip met zijn borst naar beneden in de ovenschaal en besprenkel de kip met olie.

Stap 7
Verlaag de temp naar 175 gr en braad de kip 1 uur en 30 min.

Stap 8
Besprenkel de kip regelmatig met het braadvocht.

Variatietips

  1. Lekker met een salade en frites.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Indiase lasagne

    2

    50 minuten

  • Curry van varkenshaas

    4

    25 minuten

  • Witlofbootje met kabeljauw en garnaaltjes en tapenade

    1

    10 minuten

  • Knoflook aardappel

    2

    50 minuten