Ingrediënten
- 1 kg kip (borrelhapjes, vleugeltjes, etc.)
- 3 uien
- 5 tomaten
- 1 prei
- 5 tenen knoflook
- 1 stengel sereh (of 1/2 theelepel)
- 1 mespunt djahé
- stukje trassi
- mespunt koenjit
- 4 tl ve-tsin
- 1 bouillonblokje
- sambal naar behoefte (niet zuinig)
- 1 kopje water
Variatietips
- Lekker met witte rijst en groentegerecht naar keuze.
Bereiding
Stap 1
Snij de ui, tomaten, prei en knoflook fijn.
Stap 2
Bak de stukken kip in de olie bruin.
Stap 3
Fruit in een andere pan de uien en de knoflook. Voeg daarna de tomaten toe en fruit deze mee. Daarna de prei toevoegen en mee fruiten.
Stap 4
Voeg hierna de kruiden sereh, djahé, trassi, koenjit, ve-tsin en sambal toe. Laat dit geheel even smoren. Voeg het kopje water toe en breng dit even aan de kook.
Stap 5
Leg de gebakken kip in de saus en laat het in zijn geheel ongeveer 15 minuten sudderen. Af en toe wel even omscheppen.
Variatietips
- Lekker met witte rijst en groentegerecht naar keuze.