29 april 2008
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kip (borrelhapjes, vleugeltjes, etc.)
  • 3 uien
  • 5 tomaten
  • 1 prei
  • 5 tenen knoflook
  • 1 stengel sereh (of 1/2 theelepel)
  • 1 mespunt djahé
  • stukje trassi
  • mespunt koenjit
  • 4 tl ve-tsin
  • 1 bouillonblokje
  • sambal naar behoefte (niet zuinig)
  • 1 kopje water

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst en groentegerecht naar keuze.

Bereiding

Stap 1
Snij de ui, tomaten, prei en knoflook fijn.

Stap 2
Bak de stukken kip in de olie bruin.

Stap 3
Fruit in een andere pan de uien en de knoflook. Voeg daarna de tomaten toe en fruit deze mee. Daarna de prei toevoegen en mee fruiten.

Stap 4
Voeg hierna de kruiden sereh, djahé, trassi, koenjit, ve-tsin en sambal toe. Laat dit geheel even smoren. Voeg het kopje water toe en breng dit even aan de kook.

Stap 5
Leg de gebakken kip in de saus en laat het in zijn geheel ongeveer 15 minuten sudderen. Af en toe wel even omscheppen.

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst en groentegerecht naar keuze.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!