22 juni 2005
2 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 225 gr aardappelen
  • 500 gr surimi
  • 6 fijngehakte lente-uitjes
  • 1 kleine rood pepertje, fijngehakt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el bloem
  • 1 ei, geklopt
  • 100 gr paneermeel
  • 5 el olijfolie
  • 1 grote tomaat, in stukjes
  • 1 el citroensap
  • 3 el verse basilicum
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1
Kook de aardappels in 15 a 20 minuten gaar en pureer ze.

Stap 2
Meng de surimi met de lente-uitjes, het pepertje en de mayonaise. Roer er de aardappelpuree bij en breng op smaak. Vorm er 4 burgers van.

Stap 3
Haal ze eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte door het paneermeel (of broodkruimels of cornflakes).

Stap 4
Zet 30 minuutjes of langer in koelkast.

Stap 5
Bak ze in olie goudbruin.

Stap 6
Maak hierbij een dressing: Olijfolie, citroensap en tomaatjes zachtjes stoven. Van vuur af basilicum, zout en peper erbij.

Stap 7
Serveer de burgers op bord met dressing erover.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Bloemkool met gehaktsaus

    4

    30 minuten

  • Portugees pruttelpotje

    4

    20 minuten

  • Kipspiezen

    4

    10 minuten

  • Ossobuco

    4

    35 minuten