Ingrediënten
- 2 kg kip (pootjes, vleugels, filet)
- 1 tl zout (marinade)
- flink wat zwarte peper (marinade)
- 3 tenen knoflook fijn gesneden (marinade)
- black-soja (marinade)
- 2 el masala (marinade)
- 2 uien
- 6 aardappeltjes
- 2 tenen knoflook
- klein puntje trassi
- scheutje black-soja
- 1 tl djinten
- zout
- 2 el maizena
- sambal naar smaak
- 500 gr kousenband
Variatietips
- Je kan de kousenband vervangen door boontjes.
- Lekker met witte rijst.
Bereiding
Stap 1
Kipstukjes marineren met masala, zwarte peper, zout, knoflook, zonnebloemolie en black soja. De marinade minimaal 15 minuten in het vlees laten trekken.
Stap 2
Ondertussen uien snijden, aardappels schillen en in blokjes snijden en een stukje trassi verkruimelen in een bakje.
Stap 3
De kousenband half gaar koken.
Stap 4
Kipstukjes halfgaar bakken en in een bakje leggen.
Stap 5
Uien in dezelfde pan bakken. De knoflook toevoegen, samen met een stukje trassi en een scheutje black soja. Djinten, zwarte peper en zout en als laatste de stukjes kip weer toevoegen.
Stap 6
Water in de pan schenken tot de kip net onder ligt. Rauwe aardappelblokjes erbij en ook deze moeten onder het water liggen.
Stap 7
Zodra de aardappelen gaar zijn zou de saus al wat dikker moeten zijn. De resterende marinade toevoegen.
Stap 8
Als de saus niet dik is kan je van wat maizena en water een papje maken en dit toevoegen in de pan met kip, zodat de saus wat dikker wordt. Met sambal kan je het allemaal wat pittiger maken.
Stap 9
Doe als laatste de kousenband erbij en smullen maar.
Variatietips
- Je kan de kousenband vervangen door boontjes.
- Lekker met witte rijst.