16 februari 2006
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr rundvlees (biefstuk of bieflapjes)
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 3 el sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 0.5 tl sambal
  • wok olie of olijfolie
  • rijst naar keuze

Bereiding

Stap 1
Kook de rijst met zout gaar.

Stap 2
Snijd het rundvlees in dunne reepjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Stap 3
Bak de runderreepjes in de wok olie of olijfolie bruin. Voeg de ui, tomaat en knoflook toe en bak even mee.

Stap 4
Doe dan de suiker, citroensap, sojasaus en sambal erbij en meng het erdoor.

Stap 5
Doe dan peterselie erbij en proef of er nog zout of peper bij moet. Even doorwarmen tot je een beetje een sausje hebt (je moet wel stukjes tomaat blijven zien).

Stap 6
Serveren met de rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pasta met verse zalm en mozarella

    2

    30 minuten

  • Sambal goreng telor van tante Mary

    4

    25 minuten

  • Foe yong hai

    4

    20 minuten

  • Zuurkoolgoulash

    4

    45 minuten