Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen
  • 3 kemirinoten
  • trassi
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 salambladen
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl ketoember
  • 1 stengel sereh
  • 1 stukje laos
  • 0.25 santenblok

Bereiding


Stap 1
De rundvlees in blokjes snijden en daarna braden in boter.

Stap 2
Als het rundvlees gebraden is, het vlees even op een bord leggen en al het vocht en de boter afgieten en weggooien.

Stap 3
De uien en de teentjes knoflook fijn snijden. In de pan waar het vlees in gebraden is de uien en knoflook fruiten en dan de trassie, sambal, salambladen en suiker erbij doen en alles samen roeren.

Stap 4
Daarna de stukjes vlees weer erbij doen, de kemerinoten boven de pan raspen en goed doorroeren. Water en de laos en sereh toevoegen en 1,5 uur laten sudderen.

Stap 5
Na het 1,5 uur sudderen de santen nog even mee laten sudderen. Dan kan je genieten van rendang, Indonesisch draadjesvlees.

Variatietips

  1. Dit Indonesische vleesgerecht is lekker bij de nasi goreng en sajoer boontjes.
  2. Je kan er emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.
‹ Terug