• 12 juli 2008
  • 4 personen
  • 80 minuten

Ingrediënten

  • 1 ontbeende lamsbout (2 kg)
  • Zout
  • Peper
  • 4.5 dl gesmolten boter
  • Sap van 1 citroen
  • 250 gr mager lamsgehakt
  • 210 gr rijst
  • 1 mespuntje kaneel
  • 30 gr fijngehakte peterselie
  • 15 gr fijngehakte munt
  • � liter runderbouillon

Bereiding


Stap 1
Leg het vlees plat op een plank en bestrooi het met zout en peper. Smeer het in met 2 el boter en citroensap. Doe de rest van de boter in de koekepan en sauteer het lamsgehakt tot de roze kleur verdwenen is. Voeg ui, rijst, zout, peper, en kaneel toe en bak alles nog 5 minuten. Doe dan de peterselie, munt, en 1/3 kop bouillon erbij, en laat het 15 minuten sudderen. Haal het van het vuur, en laat het afkoelen.Bedek de lamsbout met het mengsel, rol het vlees stevig op en bind het op verschillende plaatsen dicht. Leg de bout op een rooster in de braadslee en giet de rest van de bouillon erbij. Rooster het vlees 15 min in de oven op stand 7 (220�C), draai de oven lager tot stand 4 (180�C) en laat het nog 1� tot 2 uur braden, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Bedruip af en toe met vocht.

Variatietips

  1. I.pv lamsgehakt - mager rundergehakt
‹ Terug