30 augustus 2020
4 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje kokos
  • 2 tl kentjoer
  • trassi ongeveer 2 bij 2 cm
  • 2 el sambal
  • 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 handje ongezouten pinda's
  • 1 handje ongezouten frietchips

Variatietips

  1. Je kan de kentjoer vervangen door koenjit om de gele versie te maken.
  2. Als je iemand een pinda allergie dan deze weglaten. Zonder is ook heel lekker.

Bereiding

Stap 1
In een wok wat olie doen. De trassi in de olie bakken tot het een beetje een pasta is geworden.

Stap 2
Vervolgens de 3 teentjes knoflook geperst meebakken, samen met de geraspte kentjoer, de sambak oelek en de basterdsuiker.

Stap 3
Als laatste de kokos meebakken, tot deze een kleurtje heeft. De seroendeng is klaar met te serveren en ook een paar weken houdbaar in een afgesloten bakje.

Variatietips

  1. Je kan de kentjoer vervangen door koenjit om de gele versie te maken.
  2. Als je iemand een pinda allergie dan deze weglaten. Zonder is ook heel lekker.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!