31 maart 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr (diepvries) boontjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • stukje trassi
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 1 tl sambal
  • 2 kopje water
  • 4 gekookte eieren
  • 0.25 blok santen

Variatietips

  1. Je kan de diepvriesbonen ook door verse bonen vervangen, maar dan moet je eerst de bonen apart koken.
  2. Dit Indonesische groentegerecht is lekker bij de nasi goreng en Indonesische vleesgerecht.
  3. Verder kan je er nog emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.

Bereiding

Stap 1
Olie in een pan doen en heet laten worden en de teentjes knoflook en de ui fruiten.

Stap 2
Het vleesbouillonblokje, stukje trassi, paprikapoeder, zout, peper en de sambal bij de uien en knoflook voegen en kort mee bakken.

Stap 3
De santen en de 4 gekookte eieren erbij doen, daarna ca 2 bekers water toevoegen en de bonen erbij (de bonen moeten bijna onder water staan) en dit ongeveer 60 minuten op laag vuur verwarmen (het mag niet koken).

Variatietips

  1. Je kan de diepvriesbonen ook door verse bonen vervangen, maar dan moet je eerst de bonen apart koken.
  2. Dit Indonesische groentegerecht is lekker bij de nasi goreng en Indonesische vleesgerecht.
  3. Verder kan je er nog emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten