21 mei 2005
6 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr bloemkool
  • 0.5 l bouillon van 1 vleesbouillonblokje
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 200 gr worteltjes
  • assemwater
  • 3 el water
  • 1 grote aardappel
  • 0.5 blok santen
  • 2 el olie
  • 5 el gesnipperde uien
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 tl trassi
  • 3 gepofte kemeries
  • 2 tl laos
  • 1 sereh
  • 2 salamblaadjes
  • zout

Variatietips

  1. Lekker met andere Indonesische gerechten.

Bereiding

Stap 1
Assemwater gemaakt van asem ter grootte van een walnoot met 3 eetlepels water.

Stap 2
Pof de kemeries in aluminium folie in de oven of bak ze kort in een koekenpannetje.

Stap 3
Wrijf de kemeries fijn met de overige kruiden in een kommetje met de andere kruiden (behalve de sereh en de salam).

Stap 4
Snijdt de groenten en de aardappelen in grove stukken.

Stap 5
Fruit de fijn gewreven kruiden met de uien, totdat de uien geel zijn. Fruit vervolgens de groenten ook mee.

Stap 6
Voeg daarna de bouillon eraan toe, het blokje santen, de sereh en de salam.

Stap 7
Laat de sajoer door koken tot de groenten bijna gaar zijn.

Stap 8
Voeg er eerst dan het asemwater aan toe.

Stap 9
Laat de sajoer nog even door stoven en verwijder de sereh en de salam.

Variatietips

  1. Lekker met andere Indonesische gerechten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Sambal goreng oedang

    4

    30 minuten

  • Boemboe koenjit van tante Mary

    6

    4 uur

  • Toemis tahoe en taugé van mams

    4

    15 minuten

  • Spitskool met ei van tante Mary

    4

    20 minuten