Ingrediënten

  • 1 kg kalkoenborst in stukken gesneden
  • 1 grote ui versnipperd
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • stuk trassie ± 1 cm
  • zwarte peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el sambal oelek
  • 2 stengel sereh
  • 1 stuk rode ui
  • santen ± 3 cm (kokosblok)
  • 1 el djinten

Bereiding


Stap 1
Laat de olie heet worden in een wok en bak de uien, knoflook en trassie mee.

Stap 2
Zodra de uien glazig zijn dan het vlees met bakken tot het een beetje goudbruin is.

Stap 3
Vervolgens de djinten, flink wat zwarte peper, een flinke eetlepel sambal oelek (als je te weinig doet dan krijg je de lekkere smaak niet, ps sambal oelek is niet zo pittig, houd je van pittiger gebruik dan sambal badjak) roerbak even en bak de rode ui en de sereh mee.

Stap 4
Giet vervolgens ± 1 mok water erbij en doe de kokos erbij. Goed roeren totdat de kokos is opgelost en proef even het vocht of er genoeg smaak aan zit, zo niet doe er dan nog wat sambal bij. Een uurtje laten sudderen.

Variatietips

  1. Het is lekker om het vocht over je witte rijst te doen.
  2. Lekker met witte rijst en roerbak groenten (staat ook op deze site), alles bij elkaar en je hebt een heerlijke maaltijd.
  3. Je kan ook kip gebruiken in plaats van kalkoen, is ook erg lekker.
‹ Terug