1 oktober 2006
4 personen
65 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilets
  • 1 ui
  • 250 gr kleine champignons
  • 30 gr bloem
  • 2 el olie
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 dl marsala (of port)
  • 0.5 dl room
  • 250 a 300 gram spruitjes
  • zout en zwarte peper uit de molen

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°.

Stap 2
Snij de kipfilets in stukken, kruid ze met peper, zout en bestuif met bloem.

Stap 3
Snipper de ui fijn en wrijf de champignons schoon. Schraap de wortels en snij deze in plakjes. Spoel de spruitjes en snij het onderste stukje van het steeltje weg.

Stap 4
Braad de stukken kip goudbruin, schep uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier (laat het aanbaksel van de kip in de pan!).

Stap 5
Doe de rest van de olie in dezelfde braadpan en fruit het uitje glazig. Doe er de champignons bij en laat kort meebakken.

Stap 6
Doe de stukken kip en de groenten in een ovenschotel.

Stap 7
Blus de braadpan met de kippenbouillon en de marsala. Schraap het aanbaksel goed los. Laat het sausje 5 minuten sudderen en giet over de kip. Dek de schotel af en zet 35 minuten in het midden van de oven.

Stap 8
Voeg er de room aan toe en schep goed om. Laat nogmaals 10 minuten onafgedekt verder garen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gevulde gepofte aardappelen

    4

    150 minuten

  • Kip tandoori

    4

    60 minuten

  • Vis-prei schotel

    2

    35 minuten

  • Aardappelpuree met knoflook en kaas

    6

    20 minuten