31 maart 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 plak tempe
  • 0.5 blok tahoe
  • 4 lombok ido
  • 2 a 3 uien
  • 1.5 el ebbi gedroogde garnalen
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 trassi
  • assem zonder pit
  • salam
  • laos
  • 1 drinkglas bouillon
  • 0.5 kopje santen

Variatietips

  1. Lekker bij nasi.
  2. De santen kan je door koffiemelk vervangen.

Bereiding

Stap 1
Snij voordat je begint de tempé en de tahoe in kleine blokjes.

Stap 2
Snij de lombok ido in wat grotere stukjes. Daarna de uien fijn snijden.

Stap 3
Alle ingrediënten (behalve de tempé en de tahoe en bouillon) met wat olie fruiten, dan beetje bouillon toevoegen.

Stap 4
De blokjes tempé en tahoe er door roeren, zodra alles goed kookt de rest van de bouillon en santen toevoegen.

Stap 5
Eventueel zout en suiker naar smaak toevoegen.

Stap 6
Kook alles nog ongeveer een kwartiertje en de oblok-oblok is klaar.

Variatietips

  1. Lekker bij nasi.
  2. De santen kan je door koffiemelk vervangen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ayam pedis

    2

    20 minuten

  • Indonesische frikadel

    4

    90 minuten

  • Maagjes

    4

    90 minuten

  • Pasteitje van mams 18 stuks

    10

    180 miniuten