Ingrediënten

  • 3 tl laos
  • 1 tl koenjit
  • 3 blad salaam
  • 4 stengel sereh
  • 4 blad djeroek poeroet
  • 1 stuk fijn gesneden gember
  • 1 kip
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 50 gr margarine
  • 1 grote ui
  • 2 l water
  • peper
  • zout
  • 4 stuks kemerienoten
  • 200 gr taugé
  • so-oen
  • 2 gekookte eieren
  • verse selderij

Bereiding


Stap 1
Breng de kip met ruim 2 liter water aan de kook met daarin: zout, peper, gember, salaam, sereh en djeroek-poeroet.

Stap 2
Als de kip gaar is eruit halen en ontdoen van de beentjes. Bewaar war geplozen kip voor de garnering.

Stap 3
Snij de uitjes, fruit de uitjes met 50 gram margarine totdat de uitjes bruin zijn. De kruiden met de uitjes mee fruiten.

Stap 4
Voeg dit alles bij de bouillon en laat dit een half uur gaar koken. Garneer de foto ajam met taugé, so-oen een half gekookte ei, fijngesneden selderij en geplozen kip.

Variatietips

  1. Lekker om een laagje rijst op de bodem van de soepkom te doen en dan de soto ajam er over heen schenken
‹ Terug