5 oktober 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenpootjes
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • pesto
  • vers gemalen peper
  • zeezout

Variatietips

  1. Voeg verse kruiden toe zoals rozemarijn en tijm.
  2. Snipper een sjalotje door de soep heen.
  3. Voeg wat paprikapoeder toe aan de soep.

Bereiding

Stap 1
Kook de kippenpootjes goed gaar in kokend water. Haal nu het vlees van het bot.

Stap 2
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Stap 3
Giet de tomatensap in een pan en zet op een laag vuurtje. Voeg de knoflook, bouillonblokjes, peper en zout toe.

Stap 4
Lepel de kip door de soep heen en laat even flink doorkoken. Giet de soep in vier vuurvaste kommen.

Stap 5
Smeer nu een rondje pesto op de plakjes bladerdeeg.

Stap 6
Plak het bladerdeeg, met het rondje pesto naar beneden, om de kommen heen.

Stap 7
Zet de kommen een kleine tien minuten in een oven van 200 graden.

Stap 8
Strooi voor het serveren wat geraspte kaas over het bladerdeeg heen.

Variatietips

  1. Voeg verse kruiden toe zoals rozemarijn en tijm.
  2. Snipper een sjalotje door de soep heen.
  3. Voeg wat paprikapoeder toe aan de soep.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chinese tomatensoep (pittig)

    4

    40 minuten

  • Rode pepersoep met malse kip

    4

    60 minuten

  • Kippenbouillon

    6

    20 minuten

  • Uiensoep

    4

    40 minuten