Pompoensoep
4 november 2006
7 personen
55 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 2 preiwitten
  • 1 grote ui
  • 2 wortels
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 80 gr boursin kruidenkaas of room

Variatietips

  1. Dien op met broodcroutons.
  2. In plaats van 7 grote porties, 14 kleine lunchporties.

Bereiding

Stap 1
Doe alle schoongemaakte groenten in een grote pot met de kippenbouillon, tomatenpuree en breng aan de kook. Laat het koken tot alle groenten goed gaar zijn (30 a 45 min).

Stap 2
Mix de soep en doe naar eigen smaak de boursin kruidenkaas of room bij. Warm de soep nog even door en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper, zout of nog wat kippenbouillon.

Variatietips

  1. Dien op met broodcroutons.
  2. In plaats van 7 grote porties, 14 kleine lunchporties.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten