Ingrediënten

  • 250 gr champignons, dunne plakjes
  • 3 grote aardappels, in grove stukken
  • 1 el boter
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 glas witte droge wijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • verse peterselie
  • 125 ml zure room

Bereiding


Stap 1
Doe het water in een pan en voeg de blokjes bouillon toe en breng aan de kook en zet het vuur laag.

Stap 2
Bak de champignons op laag vuur in het klontje boter zacht.

Stap 3
Meng de aardappels fijn in een blender/keukenmachine/staafmixer en voeg toe aan de soep.

Stap 4
Doe de knoflook, wijn en oregano bij de soep en laat even goed doorkoken.

Stap 5
Maak de soep goed glad door middel van een blender, keukenmachine of staafmixer.

Stap 6
Doe de soep terug in de pan en voeg de champignons toe. Even goed doorroeren en in kommen of borden schenken. Garneren met de peterselie en een lepeltje zure room.

Variatietips

  1. Laat de witte wijn weg.
  2. Laat de zure room weg.
  3. Gebruik andere champignons of paddestoelen.
‹ Terug