Ingrediënten

  • 300 gr soepvlees
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • prei
  • selderij
  • knoflook
  • boter
  • vleesbouillonblokje (naar smaak)
  • peper
  • nootmuskaat
  • bruine bonen (uit blik)

Bereiding


Stap 1
Zet de pan klaar met nootmuskaat, peper en de vleesbouillonblokjes. Doe het soepvlees in een beetje water en laat dit trekken. (Dit kan ook in een snelkookpan, laat deze dan 20 minuten stomen en laat dan de pan af koelen.

Stap 2
Doe de uien in een koekenpan samen met de knoflook en de boter, fruit dit geheel lekker bruin, daarna de gesneden prei erin, en laat dit even samen bakken.

Stap 3
Inmiddels is het getrokken soepvlees klaar. Laat het getrokken soepvlees samen met de gefruite uien en prei even samen door sudderen, zodat dit lekker kan trekken.

Stap 4
Na ongeveer 8 minuten doe je de blikken bruine bonen erbij met sap en laat dit lekker samen trekken.

Stap 5
Als laatste doe je de gesneden selderij erbij, en laat dit nog even trekken op een laag pitje.

Variatietips

  1. Eet dit samen met witte rijst, en een klein beetje sambal.
  2. Vervang het soepvlees voor krabbetjes.
‹ Terug