24 februari 2006
6 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 25 gr gedroogde chinese paddenstoelen
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 kip van ca 1 kilo
  • 150 gr soepgroente
  • 50 gr rijstmie (mihoen)
  • 1 blik bamboe scheuten 350gr
  • sojasaus naar smaak
  • sambal oelek naar smaak

Bereiding

Stap 1
Week de paddenstoelen ca 2.5 uur. Laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes.

Stap 2
Breng 2.5 liter water aan de kook en doe de kip en soepgroente toe en laat 1 uur zachtjes koken. Haal dan de kip uit de bouillon en pluis deze.

Stap 3
Snijd de kip in kleine stukjes, doe het samen met de mihoen in een kom en giet er kokend water overheen, 3 a 4 minuten laten staan dan afspoelen met koud water en uit laten lekken.

Stap 4
Voeg de kip, mihoen en Chinese paddenstoelen toe aan de bouillon. Breng het weer aan de kook en laat zachtjes met deksel op de pan 20 koken.

Stap 5
Voeg de bamboe (in dunne reepjes gesneden) toe, nog even opwarmen en dan op smaak maken met soja en sambal.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten