14 januari 2007
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenpootjes of kipkarbonades
  • 1 l water
  • 2 bouillonblokjes voor kip
  • 2 rode pepers
  • 1 stengel sereh
  • 2 handjes taugé
  • 1 handje verse koriander

Variatietips

  1. Gebruik groene pepers in plaats van rode.
  2. Serveer de soep in Aziatische kommetjes.
  3. Sprenkel wat geraspte kokos over de soep.

Bereiding

Stap 1
Leg de kip in het water samen met de bouillonblokjes. Laat een dik uur staan.

Stap 2
Maal de pepers fijn in een keukenmachine of in een vijzel. Het moet echt puree worden.

Stap 3
Hak de koriander fijn.

Stap 4
Haal de kiempjes van de taugé af.

Stap 5
Haal de kip uit het water (=nu bouillon). Ontbeen de kip. 

Stap 6
Zeef de soep. Doe nu de pepers plus de kip bij de soep en laat even goed doorkoken.

Stap 7
Giet de soep in kommen. Verdeel de taugé over de kommetjes. Sprenkel de koriander over de soep. Eet smakelijk!

Variatietips

  1. Gebruik groene pepers in plaats van rode.
  2. Serveer de soep in Aziatische kommetjes.
  3. Sprenkel wat geraspte kokos over de soep.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Oma’s kippensoep

    6

    120 minuten

  • Pompoensoep

    4

    60 minuten

  • Slanke kippensoep

    4

    30 minuten

  • Chinese kippensoep

    6

    90 minuten