Ingrediënten

  • 1 grote kippenpoot
  • 200 gr gehakt
  • 4 bouillonblokjes
  • 1 pak kippensoep (honig)
  • 1 grote ui
  • 2 kruidenbuiltjes (honig)
  • 1 theekopje vermicelli
  • 2 l water
  • 8 wortels, in schijfjes

Bereiding


Stap 1
Pan met c.a. 2 liter water opzetten. Ui erin, de kippenpoot erin, de 4 bouillonblokjes erbij en de 2 kippenkruidenbuiltje erin hangen aan elke kant van de pan 1 (bij de oren van de pan) en als laatste het pakje kippensoep van Honig toevoegen. Minimaal 1 uur de pan zachtjes op het vuur laten doorkoken, zodra de kippenpoot gaar is, uit de pan halen. De ui en de kruidenbuiltjes uit de pan halen en weggooien. Door de gehakt een beetje peper en zout kneden en er daarna kleine balletjes van maken en in de pan doen. De kip fileren/ pluizen en in de pan erbij doen. Ander pannetje met vermicelli koken, als de vermicelli gaar is dan afgieten en bij de soep doen. Goed roeren en klaar.

Variatietips

  1. Bij de soep is het lekker om een stokbroodje met eventueel kruidenboter te serveren of van die ouderwetse soepstengels.
  2. De kippenpoot kun je ook vervangen door kipfilet.
‹ Terug