28 maart 2005
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • stuk schouderkarbonade
  • stukje spek
  • rookworst
  • gesneden erwtensoepgroenten
  • 500 gr spliterwten
  • 500 gr hele erwten
  • 2 bouillonblokjes

Variatietips

  1. Lekker met bruinbrood of roggebrood met spek.
  2. Een stokbroodje (bruin of wit) of soepstengels kan ook altijd lekker zijn.
  3. De schouderkarbonade kan je vervangen door een varkenspoot.

Bereiding

Stap 1
Hele erwten 1 dag van te voren wellen.

Stap 2
Spliterwten afspoelen.

Stap 3
De erwten en de spliterwten in een pan met water opzetten.

Stap 4
Het vlees en de spek in zijn geheel in de pan erbij doen. De gesneden groenten ook in de pan erbij doen.

Stap 5
Alles een paar uur laten trekken, tot het vlees gaar is.

Stap 6
Zodra het vlees en de spek gaar zijn uit de pan halen.

Stap 7
Het vlees klein snijden, let erop dat je de botjes eruit haalt.

Stap 8
Het stuk spek klein snijden en het zwoerd eraf snijden en weggooien.

Stap 9
Het vlees en de spek weer terug in de pan en de bouillonblokken erbij voegen.

Stap 10
Op het laatst de rookworst in plakjes snijden en in de soep doen.

Variatietips

  1. Lekker met bruinbrood of roggebrood met spek.
  2. Een stokbroodje (bruin of wit) of soepstengels kan ook altijd lekker zijn.
  3. De schouderkarbonade kan je vervangen door een varkenspoot.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten