Ingrediënten

  • 50 gr gedroogde haaievinnen
  • 250 gr kippepoelet
  • 2 tl zout
  • stuk foelie
  • 0.5 tl tijm
  • takje peterselie
  • selderijgroen
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 1 el slaolie
  • 50 gr ham in 2 plakken
  • 1 ei
  • peper

Bereiding


Stap 1
Zet een avond tevoren de haaievinnen in koud water en laat ze circa 8 uur weken.Kook ze de volgende morgen 1 a 2 uur in vers water.Spoel ze daarna af en zet ze weg.Zet in een andere pan 1 liter water met de kip,zout,foelie,tijm,peterselie en selderijgroen op.Laat de bouillon ook 1 a 2 uur koken,zeef deze daarna en zet het kippenvlees even weg. Kook de afgespoelde haaievinnen nu in de kippenbouillon in 1 uur gaar.Fruit intussen de knoflook in de olie goudgeel en laat die op een zeef uitlekken. Snijd het kippenvlees en de ham in luciferdunne reepjes van 3-4 cm. Klop het ei los.Breng als de haaievinnen gaar zijn,de bouillon nog even goed aan de kook,hang op de pan een zeef en wrijf daar het ei door.Maak de soep af met de knoflook,ham,kip,zout en peper.En dien de soep op

Variatietips

  1. Als u geen haaievinnen kunt krijgen,gebruik dan een ei extra en bind de soep dan met aangemaakt aardappelmeel
‹ Terug