Ingrediënten
- 500 ml groentenbouillon
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 500 gr broccoli
- 100 ml kookroom
- 50 gr uitgebakken spekjes
Variatietips
- Voor een vegetarische versie geen spekjes toevoegen.
- Je kan de kookroom ook weg laten voor een slankere versie.
Bereiding
Stap 1
Fruit de ui met de knoflook en schenk de bouillon in de pan.
Stap 2
Snij de broccoli in stukken, de stronkjes eerst met een dunschiller schillen. Kook de stukken broccoli in de bouillon gaar.
Stap 3
Zodra de broccoli gaar is met een blender alles tot één massa maken en vervolgens de kookroom er door, nu niet meer koken. Garneer de soep met uitgebakken spekjes.
Variatietips
- Voor een vegetarische versie geen spekjes toevoegen.
- Je kan de kookroom ook weg laten voor een slankere versie.