3 mei 2020
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 gr broccoli
  • 100 ml kookroom
  • 50 gr uitgebakken spekjes

Variatietips

  1. Voor een vegetarische versie geen spekjes toevoegen.
  2. Je kan de kookroom ook weg laten voor een slankere versie.

Bereiding

Stap 1
Fruit de ui met de knoflook en schenk de bouillon in de pan.

Stap 2
Snij de broccoli in stukken, de stronkjes eerst met een dunschiller schillen. Kook de stukken broccoli in de bouillon gaar.

Stap 3
Zodra de broccoli gaar is met een blender alles tot één massa maken en vervolgens de kookroom er door, nu niet meer koken. Garneer de soep met uitgebakken spekjes.

Variatietips

  1. Voor een vegetarische versie geen spekjes toevoegen.
  2. Je kan de kookroom ook weg laten voor een slankere versie.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!