18 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr spruitjes
  • 50 gr bakboter
  • 1.25 dl melk
  • 1.25 dl water
  • 100 gr bloem (tarwebloem)
  • 5 tl aardappelzetmeel
  • 3 eitjes
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Variatietips

  1. Vervang door andere groenten zoals worteltjes, bloemkool, ...

Bereiding

Stap 1
De spruitjes schoonmaken en ze koken in gezouten water. Goed laten uitlekken en door een fijne zeef duwen.

Stap 2
De melk en het water aan de kook brengen met de boter. Wanneer het mengsel kookt, er in één keer de bloem en het aardappelzetmeel bijvoegen. Goed roeren tot er zich een droge deegbal vormt die van de wanden van de pan loslaat.

Stap 3
De pan van het vuur nemen en één na één de eieren door het deeg roeren (het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige helemaal is opgenomen).

Stap 4
Het deeg op smaak brengen en er de spruitjes doorroeren tot een homogeen mengsel.

Stap 5
Met behulp van twee lepels hoopjes van het mengsel in hete frituurolie laten glijden en laten bakken tot de beignets bovendrijven en goudgeel zijn.

Variatietips

  1. Vervang door andere groenten zoals worteltjes, bloemkool, ...

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Andijvie stamppot van Iris

    4

    20 minuten

  • Chili con carne voor Fabrizia van Hans

    8

    40 minuten

  • Erwtensoep

    4

    120 minuten

  • Tomatensoep

    3

    60 minuten