Ingrediënten

  • 8 stuks witlof
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 150 gr gemalen kaas
  • 4 el balsamicodressing
  • boter voor ovenschaal in te vetten

Bereiding


Stap 1
Oven voorverwarmen op 200 graden. witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken. bladerdeeg laten ontdooien. witlof goed laten uitlekken en droogdeppen. lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper. fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen. bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken. bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.

Variatietips

  1. Je kan ook boursin met kruiden gebruiken in je vulling ipv de kaas.
  2. Voeg wat gehakt toe aan de vulling..heel lekker.
  3. Prei ipv witloof
‹ Terug