• 17 februari 2013
  • 2 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr Thaise wokgroenten gesneden uit zak
  • 400 gr garnalen (grijze)
  • stukje trassi
  • 1 maggi blokje
  • peper
  • 2 tenen knoflook
  • zonnebloem olie
  • scheut oestersaus
  • scheutje sesamolie
  • geroosterde sesamzaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • gekookte witte rijst
  • bieslook

Bereiding


Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking en doe ondertussen zonnebloemolie in een wok of hapjespan.

Stap 2
Verkruimel het maggiblokje en de trassi en voeg toe aan de olie. Verwarm de pan langzaam en voeg de knoflook, de garnalen en wat zwarte peper en bieslook toe.

Stap 3
Roerbak ongeveer 4 minuutjes en voeg vervolgens de Thaise roerbakgroenten toe. Roerbak dit alles nog 5 minuten.

Stap 4
Zet het vuur uit en voeg meteen een scheut oestersaus toe en goed doorroeren.

Stap 5
Voeg nu een scheutje sesamolie toe aan de groenten en roer goed door.

Stap 6
Schep de gekookte rijst op een bord en schep de groenten over de rijst. Garneer met sesamzaadjes over de groenten.

Variatietips

  1. Vervang de garnalen door vis of vlees.
‹ Terug