17 februari 2013
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr thaise wokgroenten gesneden uit zak
  • 400 gr garnalen (grijze)
  • stukje trassi
  • 1 maggi blokje
  • peper
  • 2 tenen knoflook
  • zonnebloem olie
  • scheut oestersaus
  • scheutje sesamolie
  • geroosterde sesamzaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • gekookte witte rijst
  • bieslook

Variatietips

  1. Vervang de garnalen door vis of vlees.

Bereiding

Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking en doe ondertussen zonnebloemolie in een wok of hapjespan.

Stap 2
Verkruimel het maggiblokje en de trassi en voeg toe aan de olie. Verwarm de pan langzaam en voeg de knoflook, de garnalen en wat zwarte peper en bieslook toe.

Stap 3
Roerbak ongeveer 4 minuutjes en voeg vervolgens de Thaise roerbakgroenten toe. Roerbak dit alles nog 5 minuten.

Stap 4
Zet het vuur uit en voeg meteen een scheut oestersaus toe en goed doorroeren.

Stap 5
Voeg nu een scheutje sesamolie toe aan de groenten en roer goed door.

Stap 6
Schep de gekookte rijst op een bord en schep de groenten over de rijst. Garneer met sesamzaadjes over de groenten.

Variatietips

  1. Vervang de garnalen door vis of vlees.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!