Ingrediënten

  • 200 gr spitskool, fijngesneden
  • 2 stuks wortels, fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl laos
  • peper
  • zout
  • 1 el ketjap kaki tiga
  • 1 tl sambal
  • 1 ei
  • 50 gr gehakt
  • 1 el zonnebloemolie

Bereiding


Stap 1
Doe in een wok de olie en bak kort de kruiden en ketjap mee.

Stap 2
Roerbak de groenten en het gehakt op hoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 3
Als het groentevocht borrelt meestal na een paar minuten breek je het ei boven de groenten en roerbak je deze mee. De orak arik meteen serveren met andere Indonesische gerechten.

Variatietips

  1. Je kan de gehakt weglaten voor een vegetarisch gerecht.
  2. Je kan ook nog wat boontjes toevoegen.
‹ Terug