5 december 2010
6 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 3 l water
  • 500 gr spliterwten goed gewassen
  • 2 stuks speklapjes
  • 2 stuks schouderkarbonade
  • 2 stuks hamlapjes
  • 1 stuk zuurkoolspek
  • 1 hele prei in halve ringen
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 1 hele kruimige aardappel in blokjes
  • 1 halve selderij knol in blokjes
  • handgesneden verse blad selderij
  • 2 blad laurier
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 hele rookworst

Variatietips

  1. Lekker met roggebrood met katenspek

Bereiding

Stap 1
Zet de spliterwten met water (met wat zout) en vlees op en breng aan de kook. Laat het zachtjes op laag vuur ongeveer 25 min koken. Doe dan de groente erbij en laat weer 25 min zachtjes koken, wel steeds roeren. Doe de rookworst er de laatste 15 min bij. Haal dan het vlees uit de soep en snijd het in stukjes en snijd de worst in plakjes. Doe alles weer bij de soep, maak op smaak met peper en zout. Eet smakelijk.

Variatietips

  1. Lekker met roggebrood met katenspek
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!