6 februari 2006
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr raapsteeltjes
  • 1 ui
  • 250 gr aardappelen
  • 8 dl kippenbouillon
  • 1.25 dl crème fraiche
  • 50 gr boter/margarine
  • 100 gr rauwe ham
  • snufje zout en peper

Bereiding

Stap 1
Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden.

Stap 2
De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden, de rauwe ham in dunne reepjes snijden.

Stap 3
In de boter de ui ca. 4 minuten zachtjes bakken. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand.

Stap 4
Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is. Doe de raapsteeltjes erbij, laat ongeveer 3 minuten meekoken.

Stap 5
Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de crème fraiche toe.

Stap 6
Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Courgettesoep

    4

    20 minuten

  • Soto ayam

    4

    120 minuten

  • Kerrie kokos soep

    4

    45 minuten

  • Oma’s kippensoep

    6

    120 minuten