25 oktober 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg pompoen
  • 3 uien
  • 3 wortelen
  • 2 aardappelen
  • 1 witte selder
  • 1 teen knoflook
  • 2 l kippenbouillon

Bereiding

Stap 1
Alle groenten in blokjes snijden.

Stap 2
Boter laten smelten in kookpot.

Stap 3
Ajuin, wortelen, aardappelen, look en pompoen toevoegen.

Stap 4
Even laten stoven, daarna bouillon toevoegen en selder. Laat 40 min gaarkoken.

Stap 5
Mixen of door passe-vitte. Kruiden met peper en zout.

Stap 6
Indien te dik nog wat aanlengen met melk of bouillon. Eventueel room toevoegen.

Stap 7
Garneren met fijngesneden peterselie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Snert

    6

    60 minuten

  • Koolsoep

    4

    20 minuten

  • Slanke kippensoep

    4

    30 minuten

  • Erwtensoep

    4

    120 minuten